Mijn achtergrond

Achtergrond

Tijdens mijn studie rechten volgde ik het keuzevak rechtspraktijk. Via dat vak kwam ik voor het eerst in aanraking met Alternative Dispute Resolution (ADR) en zag ik voorlopers Marga Schreuder en Donald MacGillavry als scheidingsbemiddelaars aan het werk. ADR was overgewaaid uit de Verenigde Staten en werd ingezet in scheidingszaken. Ik vond het fascinerend en vernieuwend. Ik vervolgde echter mijn juridische pad en werd via het vak rechtspraktijk student stagiaire en daarna secretaris/griffier bij de kort geding unit van de Rechtbank Amsterdam. Ik voelde me enorm bevoorrecht om als student en later secretaris/griffier stappen te zetten binnen deze ‘ivoren toren’. Ik vond en vind het een hele boeiende wereld. Gegrepen door het vak ben ik vervolgens toegelaten tot de opleiding tot rechter.

Op enig moment deed zich voor mij de gelegenheid voor om mijn oude liefde, de mediation, vorm te geven. Ik besloot bij het ADR-instituut de opleiding tot mediator te volgen om uiteindelijk MfN Register mediator te worden met als specialisaties arbeidsrecht, familierecht en strafrecht.

Bij Phoenix leerde ik zicht te krijgen op mijn eigen patronen en om ook vanuit systemisch perspectief naar dynamieken en conflicten te kijken. Wil je een stap zetten of loop je ergens tegenaan? Voel je vrij om contact op te nemen en samen te onderzoeken of ik iets voor je kan betekenen.